Zakłócenia w głośnikach przy pracującym silniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cardriveros
    Classic
    • 2010
    • 30

Zamieszczone przez vicious
    Zamieszczone przez winni77
    ARKOW napisał/a:
    Jak odpalam auto to xenony wykonują ruchy na boki i do środka (czyli tzw.zeza), a następnie góra/dół i ustawiają się na optymalnej wysokości.
    Potwierdzam. U mnie jest tak samo.
    Hmmm... Jakoś tego nie zauważyłem. Patrząc na budowę reflektora nie widzę możliwości takiej reakcji. Występuje tylko w bi-xenonach :?
    Nie chcę być złośliwy, ale zamiast się sprzeczać czy O2FL ma czy nie ma xenony z AFL, przeczytajcie choćby katalog. Jest w nim jak byk napisane:
    [...]Oprócz podstawowych projekcyjnych oferowane są reflektory ksenonowe z dynamiczną regulacją zasięgu świateł i modułami obrotowymi, które poprawiają widoczność na zakrętach, zapewniają znakomite właściwości swietlne [...]
    A Superb ma bi-xenony z AFS a nie AFL, a to jest różnica. AFL (Advanced Front Lighting) doświetlają tylko zakręty (i robią zeza na przywitanie vicious :twisted, a AFS (Adaptive Frontlighting System) to jak widać światła adaptacyjne dostosowujące się również do warunków jazdy (prędkość, pogoda).
  • mlac
    Ambiente
    • 2008
    • 200
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam
    Autko posiadam już 3 miesiące wszystko jest OK ale jedna rzecz mnie denerwuje.
    Przy włączonym silniku przy cichej muzyce w głośnikach słychać zakłócenia (świst) przy większych obrotach się nasila. Czasami ten świst jest intensywniejszy a czasami mniej odczuwalny. Szczerze mówiąc ostatnio takie coś miałem jak miałem poloneza z jakimś badziewiarskim radiem trzeba było zastosować filtr zakłócen i pomagało. Późniejsze radia miały podobno ten filtr wbudowany i problemu już nie było w żadnym aucie.
    Moje pytanie do was czy ktoś miał taki problem i jak go rozwiązał. Czy zastosowanie filtra z allegro za 10zł pomoże????

Octavia I Tour 2008
    Radio Blaupunkt MP47
    Głośniki i kable fabryczne
    Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
    Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

mlac, podjedz do elektryka, masz najprawdopodobniej przepaloną jedną z diód w alternatorze
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• mlac
        Ambiente
        • 2008
        • 200
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

No wiesz pewnie byś miał racje gdyby nie to że auto jest z pażdziernika 2008 i ma przebieg 2 tyś km. A problem z zakłóceniami jest od początku jak podłączyłem radio czyli od listopada.
        Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• pantol
          Elegance
          • 2004
          • 754

Podłączałeś inne radio - tak dla sprawdzenia?
          Jarek "Vinci"

Komentarz

• mlac
            Ambiente
            • 2008
            • 200
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Na razie nie miałem takiej okazji żeby podłączyć inne radio. Ale radio też "nówka".
            Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• pantol
              Elegance
              • 2004
              • 754

Zamieszczone przez mlac
              Na razie nie miałem takiej okazji żeby podłączyć inne radio. Ale radio też "nówka".
              To nic nie zmienia. Radio może mieć wadę - np zimny lut na jakimś sprzężeniu z masą itp.
              Podłącz inne radio i sprawdź. Wtedy bedzie wiadomo gdzie leży przyczyna.
              Jarek "Vinci"

Komentarz

• mlac
                Ambiente
                • 2008
                • 200
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Tak do zamkniecia tematu wyjaśniam jak rozwiązałem ten problem.

Jako że radio wróciło z serwisu gwarancyjnego z diagnozą "nie stwierdzono uszkodzenia" a problem występował tylko z tym radiem w mojej Octavii więc radio zostało sprzedane kumplowi któremu gra czyściutko w Astrze I. A ja kupiłem sobie nowego Pioniera który gra bez żadnych zakłóceń.
                Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

Pracuję...